mensenwerk

marjorie@mens-en-werk.net 06 5120 5055 LinkedIn

+ menu

ontwikkeling van mens en organisatie

Over mij

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de vraag waarom mensen doen zoals ze doen. Waarom de ene groep mensen zich zus en de andere groep zich zó gedraagt. Wat is het verband tussen persoonlijkheid, het ‘horen bij groepen’, gedrag, communicatie en betekenisgeving? Welke patronen zijn er in denken en doen en hoe kun je die beïnvloeden? Hoe zorg je dat mensen elkaar leren verstaan en echt samenwerken? Ik zet me daar met hart en ziel voor in.

Hoe ik werk

In mijn werk staat de ontwikkeling van mens en organisatie centraal. Ik creëer helderheid waardoor nieuwe richting en handelingsruimte ontstaat en leg daarmee het fundament voor gezamenlijk succes. Om een verandering te laten slagen is het noodzakelijk dat alle betrokkenen een actieve rol hebben. Dat kan alleen wanneer ze vanaf de start hun kennis en ervaring inzetten.

Ratio en gevoel

Ik werk niet  alleen met mijn hoofd maar ook met mijn hart en mijn handen. Creativiteit en ambachtelijkheid is me met de paplepel ingegoten. Op het snijvlak van ratio en gevoel kom ik tot mooie en praktische oplossingen.

Dat geldt zowel in mijn werk voor organisaties als in het maken van muziek, keramiek en tassen voor mijn eigen merk Mjoor. Creativiteit is een constante voedingsbron in mijn leven en werk.

Professionele ontwikkeling

Naast mijn universitaire opleiding tot taalkundige ben ik geschoold in organisatieadvies bij SIOO en heb ik leergangen gevolgd op het gebied van projectmanagement, leiderschap, communicatie en implementatiekunst. Bij de International Association for Organisational and Social Development (IOD) heb ik mij verder ontwikkeld tot reflective practitioner op het gebied van organisatieontwikkeling.

De laatste jaren heb ik diverse opleidingen bij onder meer Phoenix, PLATA en het Bert Hellingerinstituut gevolgd op het gebied van management en organisatie, systemisch werk, persoonlijkheidstheorie en professionele communicatie.

Ik ben aangesloten bij de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en bij de Nederlandse en Europese Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA en EATA).

Zie ook mijn profiel op LinkedIn.