mensenwerk

marjorie@mens-en-werk.net 06 5120 5055 LinkedIn

+ menu

ontwikkeling van mens en organisatie

Hoe is het met jouw werkgeluk?

2 maart 2019

In mijn vorige blog ben ik op zoek gegaan naar de wereld en de denkbeelden achter werkgeluk.  Waar iedereen het min of meer over eens is, is dat de volgende elementen bijdragen aan het ervaren van werkgeluk:

Werken aan werkgeluk

Werken aan werkgeluk begint bij het ontdekken waar je gelukkig van wordt in je werk en waar je energie weglekt. Dat laatste is vaak veel makkelijker: we zijn als mens nu eenmaal ‘wired’ om wat niet klopt op te merken. Het vraagt iets meer moeite om te benoemen wat goed gaat. Vaak merk je dat pas als je het gaat missen.

Geluk is niet op een harde schaal te meten: het is een subjectieve ervaring, een beleving, die ontstaat door de betekenis die jíj aan ‘geluk’ geeft. Een ander kan niet bepalen hoe gelukkig je bent. Je kunt er wel met elkaar over praten, uitwisselen waar je blij van wordt en waar je last van hebt. Samen kun je kijken wat je eraan kunt doen. En ook wat je eraan wílt doen, want niet alle elementen van werkgeluk zijn voor iedereen en op elk moment even belangrijk.

Er zullen dingen bij zitten die alleen op jou persoonlijk betrekking hebben (wat zijn jouw waarden in het leven, maar ook: eet je wel gezond, slaap je genoeg), maar ook zaken die gaan over de relatie en samenwerking met anderen (hoe doen we het hier met elkaar, hoe willen we samen werken) of over organisatiekwesties zoals de ruimte die je krijgt om je werk zelf in te richten. 

Waar sta jij nu?

Hoe is het met jouw werkgeluk gesteld? Stel jezelf eens, in je eentje of samen met anderen, de volgende vragen, en laat je daarbij losjes leiden door het rijtje elementen van werkgeluk uit de eerste paragraaf.

Als je jezelf regelmatig deze vragen stelt, hou je de vinger aan de pols. Zo kun je werken aan het vergroten van je werkgeluk en kun je op tijd ingrijpen wanneer je merkt dat je werkgeluk onder druk komt te staan. 

Iedereen altijd gelukkig in het werk?

Nou, dat lijkt me niet. Iedereen heeft weleens een baaldag, een klus die maar niet van de grond wil komen, gedoe met collega’s, werk wat niet helemaal bij hem of haar past. Werkgeluk is geen staat van zijn, het is iets waar je aan moet werken. En dat begint bij onderzoeken hoe het met je werkgeluk staat. Kijk wat lekker loopt en probeer daar meer van te krijgen. 

En als het knaagt en je gevoel van werkgeluk weg is? Onderzoek dan waar dat door komt en wat je eraan kunt doen. Dat betekent soms hard werken en soms ‘wachten tot het overgaat’. Soms is het ook een kwestie van accepteren en ermee leren dealen. En soms is het zaak de bakens te verzetten en nieuwe kansen te grijpen die voorbijkomen. 

Staat je werkgeluk onder druk en weet je niet goed waar dat vandaan komt of wat je eraan kunt doen?

Neem contact op